Marokkaanse vrouw gedood tijdens sloop sloppenwijk

buitenland
5
22 mei '13
Een Marokkaanse is gisteren nabij Mohammedia op dramatische wijze om het leven gekomen.

Een lokale vertegenwoordiger van de onafhankelijke Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten meldde het drama tegenover de pers. De vrouw stierf tijdens de ineenstorting van het huis van haar broer, aan wie ze een bezoek bracht. Ali Fakir van de vereniging liet ook weten dat de broer ernstig gewond raakte. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht waar ze later overleed door de ernstige verwondingen.

Fakir reageerde ook over de totstandkoming van het drama. 'De autoriteiten hebben de bewoners geïnformeerd over de sloop van hun sloppenwijk. Die zou dinsdag om 10:00 beginnen maar tegen alle verwachtingen in begonnen ze vier uur eerder. Mensen waren dus verrast.' Een woordvoerder van de gemeente wilde niet reageren op de wandaad. Hoe het huisje heeft in kunnen storten is niet duidelijk.

Marokko zonder sloppenwijken
In totaal zijn dinsdag 26 huisjes gesloopt omdat de woningen illegaal zijn. In Marokko is momenteel een campagne bezig genaamd 'steden zonder sloppenwijken'. Marokko wil hiermee een eind maken aan de sloppenwijken en boekt veel succes in dat proces.

Eind 2012 werd 70% van de sloppenwijken gesloopt, volgens een officieel rapport. Eind 2013 verwacht minister Nabil Benabdallah opnieuw 13 steden zonder sloppenwijken.

© Redactie 2013
marokko
mohammedia
sloppenwijk
sloop
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi