Auto op camerabeelden bij vindplaats broertjes

algemeen
14
23 mei '13
Bij de vindplaats van de broertjes Ruben en Julian is in de nacht van maandag 6 mei op dinsdag 7 mei twee keer een auto gestopt.

Dat blijkt uit camerabeelden van een particulier die de politie heeft geanalyseerd. De politie vermoedt dat het tweemaal om dezelfde auto gaat en dat dit de auto van de vader is, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Ook is geen persoon zichtbaar. Wel kloppen de beelden met de tijdlijn van de route die de vader volgens de politie heeft afgelegd.

Op de beelden is te zien dat om 02.37 een auto stopt bij de duiker in Cothen waar de jongens gevonden zijn. De auto blijft twaalf minuten staan en vertrekt dan weer. Om 03.01 wordt opnieuw een voertuig geregistreerd bij de duiker, dat om 03.12 weer wegrijdt in de richting van Cothen.

Om 03.15 wordt weer een voertuig geregistreerd, ditmaal door een bewakingscamera bij de Hoeksedijk-Wijkersloot. Op de beelden zijn geen andere voertuigen zichtbaar die nacht. De politie doet donderdag sporenonderzoek rond de vindplaats bij de duiker in Cothen. "De auto op de beelden is ruim tien minuten weggeweest en mogelijk zijn hier in de tussentijd door de vader spullen weggegooid", licht een woordvoerder van de politie donderdag een hypothese toe. De politie is nog op zoek naar onder meer schoenen van de vader, zijn onderbroek en sleepkabels.

Mogelijk wordt ook na donderdag nog naar sporen gezocht bij de duiker. Bij de baggerwerkzaamheden in de sloot bij de duiker afgelopen dinsdag zijn geen sporen aangetroffen. De broers Julian en Ruben uit Zeist werden zondag in Cothen gevonden nadat ze bijna twee weken vermist waren. Hun doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

© Novum 2013
ruben en julian
vermist
zeist
cothen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi