Joodse bruiloft in Jeruzalem trekt 25.000 gasten
Een bruiloft in Jeruzalem heeft duizenden bezoekers getrokken
23 May 2013
lifestyle

In de stad Jeruzalem stapte gisteren de 18-jarige Shalom Rokeach in het huwelijksbootje met zijn 19-jarige verloofde Hannah Batya Penet, zo meldt Nieuwsblad. De bruiloft van Shalom Rokeach ook wel de toekomstige leider van de joodse Hasidic dynastie en kleinzoon van Belz Rebbe trok veel bezoekers. Belz Rebbe is een van de grootste leiders van de ultraorthodoxe gemeenschappen ter wereld.

Ruim 25.000 ultraorthodoxe joden waren aanwezig op de bruiloft. Over de hele wereld kwamen de gelovigen bij elkaar. Velen stonden zo ver dat ze met een verrekijker de ceremonie van dichtbij moesten volgen. Een ander opmerkelijk punt was tijdens de ceremonie waarin gasten het gezicht van de bruid niet mochten zien. Met een sluier werd haar hoofd bedekt.

Joodse tradities binnen het huwelijk
In het joodse huwelijk noemt men de bruid ook wel de Kallah en de bruidegom Chatan. Daarnaast vast het bruidspaar tot na de trouwceremonie. Een ander ritueel is de Badeken, oftewel de sluier van de Kallah. De Badeken staat voor de ziel en karakter, en niet het uiterlijk. De bruidegom beschermde zijn bruid als het ware door de sluier om haar te doen. Verder zaten mannen en vrouwen tijdens de ceremonie traditioneel gescheiden van elkaar.

trouwen
joden
bruiloft
liefde
jeruzalem
israël
opmerkelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi