Ruben en Julian herdacht met kaarsjes

algemeen
1
26 mei '13
De familie wil op een speciale manier de dood van de jongetjes herdenken.

Mensen die de vorige week dood gevonden broertjes Ruben en Julian willen herdenken kunnen zondag tussen 19.00 en 20.00 uur een brandend kaarsje voor hun raam zetten. De familie van de broertjes uit Zeist deed dat verzoek eerder deze week, als alternatief voor een stille tocht.

De familie kondigde dinsdag via de gemeente aan geen stille tocht te willen. Omdat mensen in het hele land de familie hadden laten weten de broertjes te willen herdenken, vroeg de familie dat in privésfeer te doen, door zondag een kaarsje te branden.

Het idee is in de geest van Wereldlichtjesdag, die elke tweede zondag in december plaatsvindt. Hierbij steken mensen in de hele wereld op hetzelfde tijdstip een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. "Een liefdevolle blijk van saamhorigheid en verbinding, want iedereen die daar behoefte aan heeft, is zondagavond op hetzelfde moment in gedachten bij de broertjes", aldus de gemeente dinsdag.

De broertjes van 7 en 9 werden vorige week zondag, na een vermissing van bijna twee weken, dood gevonden in een duiker in Cothen. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk om het leven gebracht door hun vader, die zelfmoord pleegde in een recreatiegebied bij Doorn.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
ruben en julian
vermist
broertjes
zeist
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi