marokko
10
26 mei '13
Raja Casablanca is de nieuwe landskampioen van de Botola Pro.

De formatie van coach Mohammed Fakhir volgt MAT Tetouan op. Gisteren werd DHJ Jadida in eigen huis met 2-1 verslagen. Directe concurrent FAR Rabat speelde thuis met 1-1 gelijk tegen MAS Fes en kan met nog één wedstrijd te gaan het verschil van vier punten niet meer goed maken. DHJ Jadida aanvaller Zakaria Hadraf (23) opende in de dertiende minuut de score na een mooie geplaatste bal.

Het was voor Hadraf zijn tiende doelpunt van het seizoen. In de tweede helft kwam Raja Casablanca op gelijke hoogte na een fraaie vrije trap van linksback Adil Kerrouchy (30). De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigden, maar Raja Casablanca kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd een omstreden strafschop, nadat aanvaller Badr Kachani (23) in het strafschopgebied onderuit ging.

Middenvelder Mohssine Mittouali (27) bleef koel en benutte de strafschop. MAS Fes kwam tegen FAR Rabat al in de eerste minuut op voorsprong via een doelpunt van aanvaller Samir Malcuit (27). In de eerste minuut van de tweede helft wist de 28-jarige aanvaller Youssef El Kaddioui de gelijkmaker te scoren.