Hoofddoekverbod Gent opgeheven

buitenland
67
28 mei '13
De Belgische gemeente Gent heeft korte metten gemaakt met het discriminerend verbod.

Begin deze maand maakten enkele Belgische gemeenten bezwaar tegen het hoofddoekenverbod. Gemeente Gent had het voornemen om in juni een eind te maken aan het verbod waar veel islamitische Belgen last van kregen. Na het inzamelen van ruim 10.000 handtekeningen en een debat van bijna vijf uurtjes was de kogel door de kerk: het verbod was een feit.

Naima Charkaoui is directeur van het Forum voor Minderheden en zegt content te zijn met het besluit. 'Onze handtekeningenactie was een overdonderend succes. We mikten op 3.500 stemmen, maar in een vingerknip verzamelden we er meer dan 10.000. Een signaal dat de stad Gent niet kon negeren.'

België is volgens haar een interculturele plek geworden in Europa: 'Dat de stad Gent nu op positieve manier inspeelt op die diversiteit is een trendbreuk. Wij weten dat etnisch-culturele minderheden deze beslissing zien als de erkenning van hun godsdienstvrijheid. Bovendien is elke mens uniek. Die unieke mens heeft in België het recht om uit te komen voor zijn godsdienst'.

© Redactie 2013
belgië
moslims
islam
gent
hoofddoek
hoofddoekverbod
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi