'Regering Marokko zelfde als Hezbollah in Libanon'

buitenland
56
28 mei '13
De leider van de Istiqlal partij heeft hard uitgehaald naar premier Abdelilah Benkirane.

Hamid Chabat liet onlangs weten dat hij zich terugtrekt uit de gevormde coalitie met Abdelilah Benkirane en zijn PJD partij. Dat zorgde voor veel kritiek van Kamerleden omdat Chabat hiermee druk op de ketel wil zetten om nieuwe verkiezingen af te dwingen. Die komen er voorlopig niet omdat koning Mohammed VI nog steeds het volste vertrouwen heeft in de huidige regering.

Op een vergadering van Istiqlal in Tanger heeft Chabat hard uitgehaald naar regering Benkirane. Hij vergeleek de partij en de regering met dat van Hezbollah in Libanon. Chabat pleitte tevens voor een debat met Benkirane op de nationale televisie. Daarin zou hij de 'ware aard' van de echte 'demonen en krokodillen' onthullen. Het moge duidelijk zijn dat Chabat geen blad voor de mond neemt en ver wil gaan.

Premier Benkirane liet eerder al weten niet mee te willen doen aan dit spelletje. Hij richt zich naar eigen zeggen liever op de ingezette weg om de hervormingen snel door te voeren en de Marokkaanse bevolking zodoende beter te dienen.  

© Redactie 2013
marokko
hamid chabat
benkirane
tanger
istiqlal
pjd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?