Dode bij gevechten straatverkopers en politie Tunesië

buitenland
0
29 mei '13
Straatventers hebben geprotesteerd tijdens een ontmanteling van de politie.

Bij botsingen tussen de politie en straatverkopers in de Tunesische stad Bizerte is maandagavond een 70-jarige man om het leven gekomen. De botsingen deden zich voor toen de politie verkoopstalletjes probeerde te ontmantelen en de straatverkopers wilde verplaatsen naar een aangewezen gebied.

De straatventers stichtten brandjes en gooiden stenen naar de politie, die reageerde met traangas. Het waren de heftigste botsingen sinds de politie eerder dit jaar paal en perk begon te stellen aan de straatverkoop in het land. Bij de onlusten raakten ook zeventien agenten gewond.

Volgens de Tunesische radio overleed de man nadat hij traangas had ingeademd, maar het ziekenhuis in Bizerte, ten noorden van de hoofdstad Tunis, kon de doodsoorzaak nog niet bevestigen. Door de aanhoudende economische malaise is straathandel voor veel Tunesiërs een manier om in hun bestaan te voorzien.

De opstand tegen de dictatuur in Tunesië in 2011 kwam voort uit protesten nadat een straatverkoper die door de politie was aangepakt zichzelf uit frustratie in brand had gestoken.

© Novum 2013
bizerte
tunesië
protest
straatverkoper
arabische wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi