Burgemeester Marokko steelt gesigneerd shirt Real Madrid

sport
6
29 mei '13
In Rabat spreken raadsleden schande van een gebeurtenis jaren geleden.

De plaatsvervangende burgemeester van Rabat zou een shirt van Real Madrid voor zichzelf hebben gehouden terwijl het een gemeenschappelijk shirt was, meldt ABC. Tussen 2006 en 2009 was Ramon Calderon de voorzitter van Real Madrid en in die periode bracht hij een bezoek aan Rabat. De Spanjaard bood de gemeenteraad tijdens dit bezoek een gesigneerd shirt van zijn club aan.

Dit geschenk zou normaal opgenomen worden in het erfgoed van de stad maar de locoburgemeester van Rabat besloot anders en nam het shirtje doodleuk mee. Dit zorgt jaren na dato voor ophef in het bestuur van Rabat. Adviseurs zijn van mening dat het geschenk gemeentelijk eigendom is en beschouwen de handeling van de locoburgemeester als een vorm van diefstal en corruptie. 

Nou is een shirt geen grote diefstal en staat het in schril contrast met wat sommige politici aan publiekelijke financiën stelen maar toch weerspiegelt het een gebrek aan transparantie. De economische onderzoeker Mostafa Melgou heeft onlangs enkele praktische oplossing voor dit probleem voorgesteld. Zo wil hij deze misdaden voortaan bestempelen als 'verraad of als misdaad tegen de menselijkheid van Marokkanen'.

Wetende dat veel Marokkanen fan zijn van Real Madrid heeft de diefstal voor veel geschokte reacties gezorgd. Of de huidige gemeenteraad acties onderneemt tegen de toenmalige ambtenaar is niet bekend.

© Redactie 2013
marokko
real madrid
shirt
ramon calderon
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?