Christelijke vrouw mag toch abortus plegen na ophef

buitenland
1
31 mei '13
Een ernstig zieke zwangere vrouw in El Salvador heeft toestemming gekregen om abortus te plegen.

Er zal een keizersnede worden uitgevoerd, waarna haar zwaar gehandicapte foetus zal overlijden. Het Salvadoraanse Hooggerechtshof oordeelde woensdag dat de vrouw, ondanks haar slechte gezondheidstoestand en het feit dat haar foetus een zware hersenafwijking heeft, geen abortus mocht ondergaan. De uitspraak leidde tot veel kritiek en verontwaardiging.

In het katholieke El Salvador is abortus onder alle omstandigheden verboden. Minister van gezondheid Maria Isabel Rodriguez besloot, nadat een storm van kritiek op de beslissing van het hof was losgebarsten, tot een compromisoplossing - een keizersnede. De vrouw, die wordt aangeduid als Beatriz, is nu 26 weken zwanger. Zij lijdt onder andere aan lupus en heeft slecht functionerende nieren.

Volgens haar advocaat komt haar leven in gevaar als de zwangerschap niet zou worden beëindigd. Onderzoek heeft een anencefalie bij haar foetus uitgewezen, een ernstige aanlegstoornis van de hersenen waarbij de grote en kleine hersenen niet of nauwelijks zijn aangelegd en de levensverwachting zeer gering is

© Novum 2013
christendom
katholiek
el salvador
abortus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi