Vrouw in India door groep mannen verkracht en gedood

buitenland
5
8 jun '13
Een twintigjarige studente is in Barasat, vlakbij Kolkata, door drie man verkracht en daarna gedood.

De politie heeft de drie daders gepakt. De verkrachting vond plaats in een gebouw in aanbouw. De mannen dumpten het lichaam van de vrouw daarna bij een kanaal in de buurt. Toen het voorval bekend werd trokken honderden Indiërs woedend de straat op. Ze eisten luidkeels de doodstraf voor de daders.

De verkrachting van een 23-jarige studente, medio december vorig jaar in een lijnbus in New Delhi, trok wereldwijd de aandacht. De vrouw overleed na dertien dagen. Niemand in de bus deed iets tegen de verkrachters die voor hun daad haar vriend in elkaar sloegen.

De zaak leidde ook tot massaprotesten in India zelf. De politie werd ervan beticht dit soort zaken totaal niet serieus te nemen. Er werd geen onderzoek gedaan of, als dat wel gebeurde, gingen de daders altijd vrijuit. De autoriteiten beloofden beterschap. Er kwam wetgeving die verkrachtingen moesten voorkomen.

Aan seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes wordt echter nog steeds vrijwel niets gedaan. De Indiase politie heeft inmiddels wel drie Nepalezen opgepakt die zich vorige week in Manali vergrepen aan een Amerikaanse toeriste.

© Novum 2013
india
verkrachting
barasat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?