Celstraffen voor brute mishandeling slaaf

algemeen
3
10 jun '13
Twee mannen die een Eindhovenaar jarenlang mishandelden en als slaaf gebruikten in hun wiethandel zijn maandag veroordeeld tot celstraffen van zes en 7,5 jaar.

Het Openbaar Ministerie had straffen van zeven en negen jaar cel geëist. De mannen van 42 en 45 uit Veldhoven en Eindhoven bewerkten het 37-jarige slachtoffer onder meer met messen, een deegroller en een wielsleutel. Ook werd de voorhuid van de man aan een plank vastgeniet, schoten ze nietjes in zijn hoofd en knepen ze zijn keel dicht met een spanband. Het geweld ging volgens de rechtbank gepaard met vernederend en kleinerend gedrag.

"Het slachtoffer werd door deze geweldshandelingen en dreigementen in een volstrekt afhankelijke en kwetsbare positie gebracht en gehouden", oordeelde de rechtbank. Uit beelden die van de mishandelingen werden gemaakt bleek volgens de rechtbank bovendien dat de mannen plezier beleefden aan het geweld.

De twee moeten het slachtoffer ook een schadevergoeding van achtduizend euro betalen. Een derde verdachte, een 26-jarige man uit Tilburger, werd vrijgesproken van de martelingen. Wel werd hij veroordeeld voor hennepteelt en het aftappen van stroom.

© Novum 2013
eindhoven
mishandeling
om
wiethandel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?