Hetze compleet: 'Ibn Ghaldoun moet sluiten'

algemeen
345
12 jun '13
De islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun moet sluiten.

"Er is geen levensvatbare toekomst voor deze school", zei wethouder van onderwijs in Rotterdam Hugo de Jonge dinsdag in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink. Dat op de school examens zijn gestolen is volgens De Jonge een nare episode die zich toevoegt aan een niet zo'n best verhaal. "Ouders zullen hun keuzes hierop baseren, hun kinderen van school halen of minder de neiging hebben voor deze school te kiezen."

In een gesprek dat de wethouder dinsdag had met het bestuur heeft hij daarom gezegd dat het serieus moet overwegen of dit niet het moment is om te stoppen. "Ik denk dat het een onvermijdelijke consequentie is." De Jonge zei niet de indruk te hebben dat zijn mededeling als een verrassing kwam. Als het bestuur niet zelf besluit de school dicht te doen, kan staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) de school sluiten.

Daar komt volgens de wethouder wel wat bij kijken omdat Dekker dan moet aantonen dat de school zeer slecht presteert. De sleutel van de kluis waar de examens liggen werd in 2011 gestolen. Vorig jaar slaagde honderd procent van de vwo-leerlingen. De Jonge wilde zich niet uitlaten over de vraag of dit niet erg verdacht is. Hij zei dat het beter is om het onderzoek dat is ingesteld af te wachten.

Dinsdag werd bekend dat in totaal vijftien examens van de scholengemeenschap werden gestolen. Leerlingen van deze school moeten de examens van veertien vakken opnieuw maken. De diefstal van het examen Frans voor het vwo lekte voor het afnemen uit, waarop werd besloten landelijk een alternatief examen af te nemen.

Tijdens huiszoekingen zijn bij de leerlingen die verdacht worden van de examendiefstal drie vwo-examens (management en organisatie, biologie en scheikunde), negen havo-examens (aardrijkskunde, Arabisch, Frans, geschiedenis, Engels, maatschappijwetenschappen, wiskunde, Nederlands en natuurkunde) en een vmbo-examen (economie) aangetroffen.

Woensdag om 17.00 uur wordt bekend of de examens van vmbo-leerlingen met economie in het pakket in het hele land over moeten. Eigenlijk zouden de vmbo'ers woensdag horen of ze wel of niet geslaagd zijn, maar een deel moet langer wachten op het verlossende bericht.

© Novum 2013
ibn ghaldoun
islamitische school
examens
rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?