Marokko pakt laatste strohalm in kwalificatie

marokko
68
16 jun '13
De nationale ploeg boekte gisteravond de tweede overwinning op rij door in Marrakech met 2-0 te winnen van Gambia.

De doelpunten werden gescoord door de middenvelders Abdelaziz Barrada en Younes Belhanda. Marokko, dat aantrad zonder de gepasseerde doelman Nadir Lamyaghri en de geblesseerde spelers Yassine Jebbour en Adil Hermach, startte scherp aan de wedstrijd en creëerde in de tweede minuut al een grote kans via aanvaller Abderrazak Hamdallah, die zijn kopbal hoog over zag gaan.

Een minuut later was het wel raak. Na mooi combinatiespel in het strafschopgebied van Gambia wist middenvelder Abdelaziz Barrada de bal mooi binnen te schieten. In de tiende minuut kwam Marokko bijna op een 2-0 voorsprong, maar de doelman van Gambia wist het harde schot van middenvelder Younes Belhanda tegen te houden. Kort daarop nam Gambia het initiatief over en creëerde twee grote kansen, maar doelman Mohammed Amsif was in goede vorm en hield zijn doel schoon.

In het begin van de tweede helft kopte aanvaller Youssef El Arabi de bal binnen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 51ste minuut was het wel raak. Met een mooie gekrulde bal wist middenvelder Younes Belhanda de score te verdubbelen. Kort daarop kreeg Gambia een strafschop, nadat linksback Zakaria Bergdich in de fout ging. De strafschop werd echter hoog over geschoten. De nationale ploeg nam daarna het initiatief, maar kwam niet tot scoren.

De nationale ploeg zal vanmiddag weten waar het aan toe is. Indien Ivoorkust wint van Tanzania, is de formatie van bondscoach Rachid Taoussi definitief uitgeschakeld voor kwalificatie voor de knock-outfase. Bij een gelijkspel zal Marokko in september met 0-4 moeten winnen van Ivoorkust en bij een overwinning van Tanzania zal Gambia in september moeten winnen of gelijkspelen tegen Tanzania en Marokko moeten winnen van Ivoorkust.

Bij een gelijk aantal punten wordt er namelijk eerst gekeken naar het doelsaldo.

© Atlas-Lions 2013
marokko
belhanda
berrada
afrika
kwalificatie
wk 2014
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi