Verzetsgroep sluit toegangspoort naar Ibn Ghaldoun

algemeen
9
18 jun '13
Activisten hebben maandagnacht de toegangspoort tot een vestiging van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun afgesloten.

In een mail is een foto bijgevoegd waarop is te zien dat een hangslot om een poort van de school aan De Schere is gehangen. Een politiewoordvoerder bevestigt dat de poort is afgesloten. "We gaan met de school in overleg om te kijken wat de mate van hinder is", zegt een politiewoordvoerder. De school was niet bereikbaar om toe te lichten of het slot tot problemen leidt. De politie heeft nog geen onderzoek ingesteld. "Er is ook nog geen aangifte gedaan", zegt de woordvoerder.

Op een spandoek die de activisten hadden opgehangen staat de tekst 'wij doen wat de politiek zou moeten doen'. Aanleiding voor de actie is de examenfraude die op de school is gepleegd, meldt de groep die zichzelf Identitair Verzet noemt. Op Twitter (@identitair) pleit de groep onder meer voor hereniging van Nederland en Vlaanderen.

In de mail schrijft de groep dat de school onmiddellijk moet worden gesloten. Leerlingen die examens hebben gekocht zouden voor heling moeten worden vervolgd en openstaande schulden van de school zouden op het bestuur moeten worden verhaald.

De groep kondigt meer acties aan. 'Wij zullen de komende week er alles aan doen om deze oneerlijke gang van zaken te frustreren. Overdag en 's nachts." De groep zou begin vorig jaar zijn opgericht door studenten uit de vier grote steden, op Rotterdam na. "Ze zijn niet links, niet rechts, maar identitair", omschrijft de groep. Nederlanders zouden moeten opkomen voor hun rechten omdat de overheid dat zou verzaken.

© Novum 2013
ibn ghaldoun
school
activisten
identitair verzet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?