Naybet wint met Deportivo van Arsenal

sport
0
22 nov '01

Deportivo blaast Arsenal van het veld

Uitgegeven: 21-11-2001 22:51

LA CORUNA - Binnen 25 minuten was Arsenal woensdagavond knock-out in het Municipal de Riazor in La Coruna. De Londense club wilde wel vechten tegen Deportivo in de eerste wedstrijd van groep D uit de tweede ronde van Champions League maar was door de vele blessures kwetsbaar. Twee tikken, van Roy Makaay en Diego Tristan, en Arsenal was uitgeteld, 2-0.

Makaay diende de eerste mokerslag toe. In de negende minuut schoot hij met links hard in. De bal werd een tikkeltje van richting veranderd waardoor doelman Wright kansloos was (1-0). Het was het eerste doelpunt van de 26-jarige Nijmegenaar in de Champions League in dit seizoen.
Makaay

Makaay, bezig aan zijn derde seizoen in La Coruna, had van trainer Irureta na zijn drie treffers zondag in het competitieduel tegen Real Zaragoza (3-1) de voorkeur gekregen boven Amavisca en Pandiani. Hij vormde in de aanval een tandem met de licht geblesseerde Tristan. Diezelfde Tristan verraste in de 25e minuut met een afstandsschot doelman Wright, die niet geheel vrij uit ging bij de 2-0.

Drie minuten later werd Tristan door Amavisca vervangen. Makaay werd, licht geblesseerd geraakt, vier minuten na de rust ingeruild voor de Uruguaan Pandiani. Hij verliet onder een ovatie van de Galiciërs het veld. Deportivo trok zich vrijwillig terug en mikte op de counter.

Gebrek aan zelfvertrouwen

Bij Arsenal, waarbij Van Bronckhorst in de 77e minuut werd vervangen door Edu, was het geloof op een goed resultaat allang verdwenen. De ploeg miste zelfvertrouwen door de vele blessures. Henry speelde met een gekwetste enkel, liep uit frustratie tegen een gele kaart op en solliciteerde naar een rode. Wiltord had last van een knieblessure en Ljungberg liep op het veld met een pijnlijke schouder.

Doelman Seaman, Dixon, Adams, Keown en Jeffries ontbraken door blessures, Bergkamp door vliegangst. Trainer Wenger van Arsenal zag al voor de wedstrijd de toekomst somber in. "Wij hebben een loodzwaar programma met vijf sleutelduels in veertien dagen. Een trip naar de maan kan niet zo vermoeiend zijn", aldus Wenger.

Bron: © NU.nl

© MAROKKO.NL 2001

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi