Naam gevonden baby blijft geheim

algemeen
0
20 jun '13
De gemeente Roermond is niet van plan de naam bekend te maken die de baby krijgt die dinsdag werd gevonden.

Dat zei een woordvoerder woensdag. Hij zei wel dat er nog geen naam voor het jongetje is bedacht. Burgemeester Peter Cammaert (CDA) vindt dat het kind de kans moet krijgen in anonimiteit op te groeien. Ook wil hij voorkomen dat de jongen voor de rest van zijn leven wordt herinnerd aan het feit dat hij te vondeling is gelegd.

Sommige media meldden dat het jongetje voorlopig Laurens wordt genoemd, naar het Laurentius Ziekenhuis waar hij is opgevangen. De politie en de gemeente weten echter niet waar die naam vandaan komt. Wettelijk gezien moet binnen drie dagen na de geboorte aangifte worden gedaan bij de gemeente en moet het kind een naam hebben. Omdat niet duidelijk is wanneer het jongetje is geboren, is zijn geboortedatum vastgesteld op de dag dat hij is gevonden: 18 juni. Uiterlijk vrijdag moet hij dus een naam hebben.

Voor het kind, dat nog in het ziekenhuis verblijft, is inmiddels een pleeggezin gevonden. Wanneer hij daarnaartoe kan is nog niet duidelijk. De zegsman benadrukt dat het gaat om een tijdelijke naam. Mocht de moeder worden gevonden en toch nog voor het kind willen zorgen, kan de naam worden veranderd.

© Novum 2013
roermond
vondeling
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?