Marokkaanse voetballer na jaren vrijgesproken voor moord in VAE

marokko
6
20 jun '13
In een bizarre zaak is de Marokkaan Fouad Al-Mkaissi vrijgesproken.

Al-Mkaissi heeft vier jaar in de cel doorgebracht voor de moord op een man in de Verenigde Arabische Emiraten. Afgelopen maandag werd hij vrijgesproken. In 2006 vertrok de voetballer vol goede moet naar de VAE om een voetbalcarrière op te zetten. Daar liep het echter anders voor de toen 25-jarige Marokkaan. In de Emiraten maakte hij kennis met Masoud Mattar. Omdat de Marokkaan een baan nodig had beloofde Mattar hem en minimaal twintig van zijn vrienden een baan in een van de paleizen van de koning.

Hiervoor betaalde Fouad maar liefst 135.000 dirham maar de oplichter was even later in geen velden of wegen te bekennen. Dit was het punt waarop de zaak volledig uit de hand liep. Fouad wist de oplichter op te sporen om zijn geld terug te eisen. Mattar had hier geen moeite mee en nam de Marokkaan mee naar de grens met Oman. Vreemd genoeg stapte ook een Syriër in die ook geld zou krijgen van Mattar. Eenmaal aangekomen in de woestijn bleef de Marokkaan in de auto zitten toen de andere twee mannen uitstapten.

Zij onderhandelden wat toen Masoud de Syrische man ineens met benzine overgoot. Daarop stapte de Al-Mkaissi uit om de in nood verkerende man te helpen die inmiddels in brand was gestoken. De voetballer trachtte het vuur nog te doven maar alle inspanningen mochten niet baten. De Syriër overleed waarna Mattar ter dood werd veroordeeld. Al-Mkaissi kreeg volgens Marokkaanse bronnen een jarenlange celstraf maar werd maandag toch vrijgesproken.

© Redactie 2013
marokko
arabische wereld
moord
fouad al mkaissi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?