Antwerpse kleuterschool sluit deuren wegens seksueel misbruik

buitenland
255
20 jun '13
Een kleuterjuf zou verschillende kinderen hebben misbruikt.

De kleuterschool De Blokkendoos in Antwerpen sluit haar deuren. Er zullen voor de rest van het schooljaar geen lessen meer worden geven, zo meldt HLN. De beslissing werd tijdens een persconferentie kenbaar gemaakt nadat ouders verhaal kwamen halen voor mogelijke intimidatie en seksueel misbruik door de kleuterjuf.

Het bericht over mogelijke seksuele intimidatie en misbruik heeft voor emotionele reacties van ouders gezorgd. Een nare sfeer, verbaal geweld en zelfs bedreigingen maakten het niet meer mogelijk om de lessen door te laten gaan. Er zal nog wel tot het einde van het schooljaar kinderopvang worden aangeboden voor ouders die willen.

Momenteel hebben twee ouders officiële klachten ingediend, alleen zijn er nog geen objectieve aanwijzingen die op een misdrijf wijzen. Het gerechtelijke onderzoek is nog pril omdat de zaak eerst binnen de school werd behandeld. Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling werden ingeschakeld.

Frank Noten, bedrijfsdirecteur van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen zegt dat de eerste signalen niet zo verontrustend waren. De laatste dagen doken wel bijkomende elementen op. Verschillende instanties hadden vanochtend gesprekken met ouders, die veelal een Marokkaanse achtergrond hebben.

Hoewel er tot op heden nog geen feiten bekend zijn, is de kleuterjuf sinds enkele dagen op non-actief gesteld. Ondanks dat lijken de emoties van ouders dag na dag hoger op te lopen. Vele roepen dan ook ‘blijf van onze kinderen af’ of ‘de juf moet weg’!

De gesprekken verliepen nagenoeg rustig, wel moet er duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen enerzijds de begrijpelijke bezorgdheid van ouders en anderzijds mensen die misbruik van de situatie willen maken, aldus Claude Marinower. 'Het stadsbestuur zal niet toestaan dat er een maatschappelijk conflict wordt uitgevochten op de kap van de kinderen, die onze eerste prioriteit zijn.'

© Redactie 2013
antwerpen
onderwijs claude marinower
seksueel misbruik
de blokkendoos
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?