Zomer begint met veel regen

algemeen
0
21 jun '13
De tropische temperaturen en zonnestralen van begin deze week zijn op de eerste dag van de zomer ver te zoeken.

Vrijdag is het bewolkt en vallen er met name aan de kust veel buien, die in de loop van de dag naar het noorden trekken. Alleen in het zuiden breekt mogelijk de zon door. Aan de kust blijft de temperatuur steken op zo'n 16 graden, in het zuiden wordt het maximaal 21 graden, meldt weeronline.nl. Vrijdagavond klaart het op en blijft het op veel plaatsen droog. Ook midzomernacht, waarbij de langste dag van het jaar overgaat in de kortste nacht, blijft overwegend droog, aldus een meteoroloog van Weeronline.

Zaterdag kan de zon zich aan het begin van de dag nog even laten zien. Daarna neemt de wind toe, die aan de kust krachtig kan worden. Ook zaterdag is het grijs en vallen er buien. In de avond wordt het vaker droog en kan de zon nog tevoorschijn komen.

Zondag vallen er meer buien en is er af en toe ruimte voor de zon. Het wordt zo'n 17 graden. Begin volgende week blijft het wisselvallig en kan de temperatuur nog enkele graden teruglopen. Een warme periode zoals die er begin deze week was, is nog niet in aantocht.

© Novum 2013
zomer
het weer
lente
regen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?