Man krijgt zeven jaar voor doden ex-schoonzoon

algemeen
27
24 jun '13
Een 63-jarige man uit Leiden is maandag veroordeeld tot zeven jaar cel voor het doden van zijn ex-schoonzoon.

Een vechtpartij in het clubhuis van een postduivenvereniging in Leiden tussen het tweetal mondde in september uit in een fatale steekpartij. De rechtbank in Den Haag acht de 63-jarige man schuldig aan doodslag. De 63-jarige man was zijn voormalige schoonzoon onverwacht tegen het lijf gelopen in het clubhuis. De mannen hadden elkaar al veertien jaar niet gezien. Ze hadden elkaar vermeden, omdat hun verstandhouding heel slecht was.

Na een pijnlijke relatiebreuk met zijn dochter was de ex-schoonzoon woedend op de 63-jarige man. De voormalige schoonzoon begon de verdachte na een korte ruzie te slaan. Na de vechtpartij liep de ex-schoonzoon naar buiten. De 63-jarige man rende naar de keuken en pakte een mes. Daarmee liep hij naar buiten, waar opnieuw een confrontatie volgde. Hierbij stak de 63-jarige man zijn ex-schoonzoon drie keer.
 
Het slachtoffer werd onder meer in zijn hart geraakt en overleed ter plaatse. Tegen de man was acht jaar cel geëist. De opgelegde straf valt mede vanwege de vechtpartij in het clubhuis vlak voor de steekpartij iets lager uit. Verder ziet de rechtbank in de langdurige verstoorde familierelatie reden voor een lagere straf. Daarbij valt een langdurige celstraf veel zwaarder voor een ouder dan een jonger iemand, aldus de rechtbank.

© Novum 2013
leiden
moord
liefde
ex
schoonzoon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?