Marokkaanse jongens eisen excuses voor racistische aanhouding

algemeen
0
25 jun '13
De twee Marokkaanse jongens die in Amersfoort door de politie werden aangehouden gaan een klacht indienen.

De jongens voelen zich gediscrimineerd en willen excuses voor het onterecht staande houden. Zij werden zonder reden tegengehouden op het Zeevaarderspad en daarbij werd een van hen gefouilleerd, aldus RTV Utrecht. Raadslid van de stad El Messaoudi zag het allemaal gebeuren en oordeelde dat er discriminatie in het spel was. Dat kaartte hij dan ook aan bij de burgemeester.

Niets van waar
Niets van waar, zo oordeelde het Openbaar Ministerie gisteren. De politie heeft niet gediscrimineerd en de agent heeft correct gehandeld omdat een van de jongens op de weg liep en een capuchon over zijn hoofd had. De twee gingen niet opzij toen agenten dat vroegen. Kanttekening hiervan is dat slechts een van de jongens op de weg liep waar de agenten reden, de jongen op de stoep was 'al aan de kant'.

Volgens het medium had een van de jongens geen ID op zak waarna hij werd gefouilleerd. De agent had zeker gezien het hoge aantal inbraken in de wijk een reden om van een verdachte situatie te spreken, stelt het OM. Advocaat Van Wijk is echter van mening dat het incident niet op zichzelf staat en neemt geen genoegen met de uitleg van het OM en de politie.

El Messaoudi heeft nog niet gereageerd op de verklaring van justitie.

© Redactie 2013
marokkanen
amersfoort
excuses
youssef el messaoudi
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?