Zaak babymoord van de baan door misleiding OM

algemeen
1
26 jun '13
De strafzaak tegen de ouders die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de dood van hun acht maanden oude kind in 2010, gaat niet door.

De rechtbank in Arnhem heeft het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard omdat justitie de verdachten misleid heeft tijdens het onderzoek. Zo was het sectierapport al enkele maanden bekend, maar hield het OM de resultaten bewust achter, terwijl de advocaat van de verdachten er wel om had gevraagd. Verder werd afluisterapparatuur opgehangen in de woning van de familie in de hoop dat de verdachten over de oorzaak van de gewelddadige dood van de baby zouden spreken.

Volgens de rechter was in dit geval geen sprake meer van een eerlijk proces. De baby overleed eind augustus 2010 kort na aankomst in een ziekenhuis, nadat het in een woning in de Arnhemse wijk Malburgen ademhalingsproblemen had gekregen. Het kind bleek onverklaarbare verwondingen te hebben, waarna de ouders werden opgepakt.

De twee ouders van 22 en 23 jaar moeten nog afwachten of ze volledig vrijuit gaan. Justitie beraadt zich op een eventueel hoger beroep. Volgens een woordvoerder heeft het OM daar twee weken de tijd voor.

© Novum 2013
baby
moord
babymoord
arnhem
om
malburgen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi