Marokkaanse moeder Aicha niet teruggestuurd naar Marokko

marokko
21
28 jun '13
De Marokkaanse moeder van vier kinderen waar veel ophef over was ontstaan hoeft voorlopig niet terug naar Marokko.

Aicha El Maher zou door haar illegale status uitgezet worden naar Marokko terwijl haar vier kinderen hier mogen blijven. De autoriteiten lieten daarnaast niet toe dat Aicha haar kinderen zou meenemen. Omdat de scheiding van moeder en kinderen veel teweeg bracht bij verschillende organisaties en een deel van de bevolking. Haar advocaat laat weten dat El Maher nu is overgeplaatst naar het AC op Schiphol waar ze voorlopig blijft.

'Ze kan in ieder geval niet uitgezet worden totdat de asielprocedure dan wel een volgende reguliere procedure helemaal is doorlopen', stelt haar advocaat volgens AT5. Aicha woont al jaren in Amsterdam en heeft als enige van het gezin geen verblijfsvergunning. Hier kan ze niet aan komen omdat haar man een uitkering heeft. Twee geleden werd ze opgepakt door de vreemdelingenpolitie.

Haar advocaat wilde Aicha nog vrij krijgen door bezwaar te tekenen tegen de inbewaringstelling maar dat is ongegrond verklaard. De vier kinderen zijn ondergebracht bij vriendin Khadija. In Marokko kwam de kwestie ook aan bod toen Hespress een artikel schreef over Aicha en haar kinderen.

© Redactie 2013
marokko
marokkaanse moeder
aicha el maher
schiphol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?