Blatter belooft Brazilië honderd miljoen dollar

sport
0
29 jun '13
FIFA-baas Sepp Blatter heeft Brazilië een geldbedrag van ten minste honderd miljoen dollar, ruim 76 miljoen euro, in het vooruitzicht gesteld.

De Zwitser deed dat als reactie op de kritiek die er in Brazilië is op de hoge kosten voor de organisatie van het WK. In het Zuid-Amerikaanse land gaan al weken dagelijks mensen de straat op om te protesteren. Na het WK van 2010 in Zuid-Afrika gaf de FIFA Zuid-Afrika honderd miljoen dollar voor ontwikkelingsprojecten. "Dat fonds wordt door de Zuid-Afrikaanse voetbalbond, de overheid van Zuid-Afrika en de FIFA beheerd", verklaarde Blatter vrijdag.

"Ik weet zeker dat een vergelijkbaar, of zelfs hoger, bedrag ook hier mogelijk is." Volgens Blatter is het niet het doel van de wereldvoetbalbond om geld uit een land weg te halen. "We willen geld in een land steken." Blatter verwees naar de sociale onrust die ook in andere landen heerst, waar nog gewoon wordt gevoetbald.

"Dan gaat het niet alleen om landen als Syrië of Afghanistan, maar ook om Europese landen. Er zijn demonstraties in Portugal, Frankrijk, Italië, Spanje, Turkije en Griekenland. Hoop is een van de elementen van voetbal."

© Novum 2013
sepp blatter
fifa
brazilië
wk 2014
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi