Zidane geeft voetballes in Praag

sport
0
22 nov '01

Uitgegeven: 21-11-2001 22:56

PRAAG/ATHENE - Geïnspireerd door rivaal FC Barcelona dat dinsdag op Anfield Road Liverpool les in combinatievoetbal gaf (1-3), speelde Real Madrid woensdagavond in Praag weergaloos.

Zidane voetbalde super met onovertroffen voetenwerk. Sparta Praag, dit seizoen in de eerste ronde toch geen 'kleintje' gebleken, was in feite nergens maar kwam steeds terug in de wedstrijd en kreeg een draaglijke uitslag: 2-3.

De andere wedstrijd in groep C van de tweede ronde Champions League was van een totaal ander niveau; 0-0 tussen Panathinaikos en FC Porto.

Ragfijn combinatiespel

In Praag had bij rust al een monsterscore op het bord kunnen staan in Madrileens voordeel. Roberto Carlos, Raul, Figo en Zidane creëerden de mooiste combinaties. Na de prachtige openingstreffer van Zidane, een wreeftrap met zijn linkervoet met een boog in de hoek, knalde de vrijgespeelde Morientes tegen de paal en miste hij het doel rakelings.

Sparta Praag, tweemaal superieur over Feyenoord in de eerste ronde (4-0 en 2-0), leverde wel weerwerk maar kreeg steeds meer de schijn van goedwillende amateurs en bepaald niet de ploeg die de laatste tien duels op rij had gewonnen.

Op een crosspass van Sionko kon Michalik 1-1 in de 30e minuut toch intikken. Het was een bestraffing voor risico's bij talloze op schoonheid geënte steekpassjes. De gelijkmaker ontdeed Real van de ingeslopen hautaine houding. Nog voor rust werd het echter 1-2. Rechtsachter Salgado haalde de achterlijn en bediende de inlopende Morientes.

Hoogstandjes en goochelwerk

Real ging na rust door met wervelende hoogstandjes en goochelwerk van uitblinker Zidane, die kennelijk opgetogen was met de mededeling dat hij door het blad Onze Mondial is uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Sparta Praag was te loven voor weerbaarheid en inzet, waardoor de wedstrijd leuk bleef.

De Tsjechische kampioen gaf niet op en kwam zowaar voor een tweede keer gelijk. Sionko scoorde met een volley van achttien meter in de 72e minuut. De Spaanse doelman Casillas ging niet vrijuit. Zijn ploeggenoten behoedden hem voor hoon. Nog geen twee minuten later leidde Real weer. Roberto Carlos slalomde door de Praagse defensie, schoot in, waarna Morientes de rebound intikte, 2-3.

Gelijkspel in Athene

In Athene viel Panathinaikos aan en verdedigde FC Porto. Het verdedigen ging ten koste van vier gele kaarten maar er kwamen geen tegendoelpunten. De bezoekers voetbalden uiterst voorzichtig. Zij hadden geen van de vijf voorgaande Champions Leaguewedstrijden in Griekenland gewonnen, slechts één keer gelijkgespeeld.

Dat was in 1995 toen Bobby Robson nog coach was. Konstantinou, Olisadebe en Karagounis deden talloze doelpogingen. De Portugese doelman Santos was goed bezig maar zag de meeste schoten naast en over zeilen.

Bron: © NU.nl

© MAROKKO.NL 2001

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi