Massale aandacht voor begrafenis overleden Marokkaanse

marokko
3
29 jun '13
Er is in Marokko veel ophef ontstaan na de dood van een zwangere Marokkaanse vrouw.

De vrouw overleed nadat ze in een privékliniek in Settat een verdoving kreeg alvorens ze een keizersnede zou ondergaan. De vrouw overleed echter maar over het lot van haar baby is weinig bekend. De krant Assabah liet onlangs weten dat ook de baby het niet overleefde. De familie van de vrouw wilde het lichaam in eerste instantie niet begraven en eiste een eerlijk onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid.

De autoriteiten stelden echter dat niemand schuldig is aan de dood van de jonge Rachida Nouini. Akhbar Al Yaoum meldt dat de familie toch overstag is gegaan en zij hun geliefde hebben begraven. Honderden burgers, medewerkers van maatschappelijke organisaties en activisten voor mensenrechten waren aanwezig bij de begrafenis. Daarvoor moesten veiligheidsdiensten uitrukken om de boel in het gareel te houden.

Tijdens de begrafenis scandeerden demonstranten leuzen en eisten zij de vervolging van een medewerker van het ziekenhuis die betrokken zou zijn geweest bij de dood van de Marokkaanse.

© Redactie 2013
marokko
settat
casablanca
moord
zwangere vrouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?