Vrouw die homo's in elkaar sloeg nog steeds vast

algemeen
31
2 jul '13
De 19-jarige vrouw die op 5 maart in een trein op het NS-station in Sneek samen met haar vriendin een homostel mishandelde, komt niet op vrije voeten.

Dat heeft de Leeuwarder rechtbank dinsdag besloten. De rechtbank vindt dat er nog steeds genoeg zwaarwegende bezwaren zijn om de vrouw vast te houden. De reclassering gaat op zoek naar een kliniek waar ze -achter gesloten deuren- behandeld kan worden. De uit het Russische Omsk afkomstige verdachte zit al drieënhalve maand in voorarrest. De 19-jarige vrouw woont in Leeuwarden, haar vriendin (18) komt uit Heerenveen.

Zij zit niet in voorarrest. De twee kregen op 5 maart ruzie met het homostel. Een van de mannen (beiden 20 jaar) zou tegen de Russisch sprekende vrouwen hebben gezegd dat ze Nederlands moesten praten. In de trein zouden de vrouwen de mannen hebben bespuugd, geslagen en gekrabd. Een vriend van de slachtoffers startte een Facebookactie waardoor de vrouwen uiteindelijk werden gevonden.

Via hun advocaat hebben de twee vrouwen ontkend dat het geweld homogerelateerd was. Twee weken later was het weer raak, ditmaal kregen de dames op station Noord in Sneek ruzie met twee andere vrouwen. Een van de slachtoffers werd met hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De 19-jarige verdachte zou op het hoofd van de vrouw hebben gestampt.

De verdachten zouden de vrouwen zonder enige aanleiding hebben aangevallen en mishandeld. De verdachten beweren het tegenovergestelde: zij zouden door de slachtoffers zijn aangevallen. De raadsman van de verdachten wil de vrouwelijke slachtoffers als getuigen horen bij de rechter-commissaris. Dat verzoek werd door de rechtbank gehonoreerd. De zaak werd voor maximaal twee maanden aangehouden.

© Novum 2013
omsk
rusland
nederland
homoseksualiteit
sneek
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi