Tunesische minister zet relatie met Marokko op scherp na blunder

buitenland
22
3 jul '13
De betrekkingen tussen Marokko en Tunesië zijn al jaren goed.

Zelfs na de Arabische Lente blijven beide regeringen goed bevriend en zijn er diplomatieke betrekkingen. Toch woedt er een stille en gezonde concurrentiestrijd tussen beide landen. Dat bleek vooral nadat een Tunesische minister zijn visie gaf op Marokko om de sterke punten van zijn land te verdedigen, meldt Yabiladi. De minister deed tegen de Franse krant Le Croix enkele gewaagde uitspraken op voorwaarde dat zijn identiteit niet bekend werd gemaakt.

Hij stelde onder meer dat het voordeel van Tunesië ligt bij het feit dat de Arabische Lente al jaren achter de rug is terwijl 'Marokko binnenkort een sociale explosie zal ervaren'. De bron maakte niet bekend op welke informatie de Tunesiër doelt. De uitspraken zullen ongetwijfeld in het verkeerde keelgat schieten bij zijn Marokkaanse collega's.

Ook komt de verklaring op een ongemakkelijk moment gezien de Franse president vanaf vandaag in Tunesië is voor een officieel staatsbezoek. De autoriteiten van beide landen hebben nog niet gereageerd op het artikel in Le Croix.

© Redactie 2013
marokko
tunesië
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?