Ik schaam me kapot voor Nederland

algemeen
0
8 apr '13
Heb jij je weleens zo erg voor iets geschaamd dat de term ‘door de grond zakken’ het eerste is waar je aan denkt? Ik wel.

In een tijd waar burgers van het eens zo welvarend Nederland honger lijden, hun baan, huis, geld en toekomst verliezen voert het ‘Marokkanendebat’ de boventoon. Wat nou crisis, wat nou onzekerheid, wat nou toekomst, Nederland heeft een groter probleem! Namelijk de Marokkaan. Naar het ‘Marokkanendebat’ van afgelopen donderdag in de Tweede Kamer werd door miljoenen reikhalzend uitgekeken. Zelfs in de Marokkaanse media hadden vooraanstaande media ruimte gemaakt voor het debat.

Toen het eenmaal zo ver was probeerde de haatkhalief himself het debat te stoppen door uitstel (van executie?) te vragen. Dat was nog het meest spannende van de avond: wanneer het kinderspel, zo blijkt later, daadwerkelijk begint. Net wanneer je denkt dat het niet erger kan met Nederland, de bevolking en alle politieke schermutselingen verscheen er op zaterdag een artikel over een in brand gestoken moskee. In eerste instantie schokte het me allerminst. In een tijd waarin elke haatzaaier een groot podium krijgt om zijn of haar retoriek te verkondigen zijn er altijd een paar leeghoofden die uit bepaalde emoties iets doen.

Daarbij: wie zegt dat het om een haat gerelateerde aanval gaat? Volgens burgemeester Jan Baas past de brand in een reeks van brandstichtingen op de Reddingsbrigade en een hippische vereniging. Geen moslimhaat dus, volgens BM Baas. Het meest aandoenlijke is dat de moslimvrouwen, die zich in de moskee voor de maatschappij inzetten, niet meer hun werk kunnen doen. Zo was er een open dag gepland maar alle benodigde materialen gingen in vlammen op.
Het meest schokkende kwam ik enkele dagen later tegen…

Een Facebookcontact publiceerde enkele reacties die op de pagina ‘Nederland mijn vaderland’ te lezen waren na de brand. Gevoed door blinde haat reageerde men vol lof, vroegen ze naar meer branden in moskeeën en enkelen betreurden het feit dat er geen doden vielen. Reaguurder Vincent was zelfs bereid om een plattegrond te maken om nog meer branden te stichten, om gebedshuizen plat te krijgen en eventueel mensen te doden. Hoe ziek? En dom trouwens. Voor een lijst hoeft Vincent zijn drie hersencellen niet te kraken. Ask google!

Enfin… Het bericht met daaronder de reacties kan ik niet meer terugvinden op de pagina. Dus zal het zelfs voor de beheerders ‘iets teveel van het goede’ geweest zijn. De reacties geven namelijk aan hoe gevaarlijk een zorgwekkend groot deel van de bevolking kan zijn als het gaat om moslims, de islam en onze gebedshuizen. Wat als er een van de bovengenoemde toetsenbordnazi’s besluit om brand te stichten wanneer er mensen aanwezig zijn? Moeten moslims zich zorgen gaan maken? Ik maak me ieder geval wel zorgen, zeker wanneer dit soort figuren baby’s kunnen baren. Wanneer grijpt de overheid in tegen deze gevaarlijke mensen?

DE OVERHEID JA! Het klinkt misschien vreemd en oogt waarschijnlijk nieuw; het idee dat de overheid moet ingrijpen voor het welzijn van moskeegangers. Maar ik acht het noodzakelijk. Ik pleit voor een betere samenwerking tussen moskeeën en gemeenten als het gaat om veiligheid en beveiliging. Tot slot rest me alleen het noodzakelijk clicheetje ‘voorkomen is beter dan genezen’ te noemen. Zeker als het gaat om gevaarlijke figuren die ons land rijk is.
- Redouan Ennahachi

© Redactie 2013
nederland
schaamte
marokkanendebat
moskeebrand
moskee
groene lab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi