Marokko lijkt niet blij te zijn met afzetten Morsi

marokko
36
4 jul '13
Marokko heeft op de staatsgreep van het Egyptische leger gereageerd en de afzetting van Mohammed Morsi.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken voelde zich hiertoe genoodzaakt. In de verklaring staat dat Marokko met 'grote bezorgdheid en grote belangstelling kennis heeft genomen van de recente gebeurtenissen in Egypte', meldt staatspersbureau MAP. Veel woorden maakte het ministerie niet vuil aan het uiten van wat lijkt lichte onvrede. Marokko heeft vervolgens goed nagedacht over het vervolg in Egypte.

Het koninkrijk wil graag zien dat de overgangsperiode gepaard gaat met de noodzaak om de nationale eenheid van veiligheid te behouden. Ook hamert Marokko op het behouden en het streven naar stabiliteit, vrede en het realiseren van de aspiraties. Hierbij moet Egypte vooral rekening houden met de beginselen van vrijheid en democratie', aldus het ministerie.

Marokko en Egypte hebben veel gemeen sinds de intrede van de Arabische Lente. Beide volkeren kozen voor een gematigd islamitische regering. Nu Morsi afgezet is verwachten velen dat ook de regering van Abdelilah Benkirane binnenkort het niet meer voor het zeggen heeft op politiek gebied.

© Redactie 2013
marokko
arabische lente
egypte
morsi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?