Spanning om te snijden in Egypte

buitenland
60
6 jul '13
De spanning in Egypte is zaterdag te snijden, maar nieuwe gewelddadige onlusten zijn vooralsnog uitgebleven.

Uit voorzorg zijn rond het belangrijkste trefpunt van de aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi extra ordetroepen geposteerd. De moord op een koptische geestelijke in de Sinaï kan de spanningen doen oplaaien. Caïro lag er zaterdag onheilspellend verlaten bij. Omdat veel hoofdstedelingen uit angst voor nieuwe rellen liever thuis bleven was van het normaal zo drukke verkeer weinig te merken.

Rond de Rabaa al-Adawiya-moskee in de wijk Nasr City, een bolwerk van de Moslimbroederschap, betrokken extra veiligheidstroepen de wacht. Daar klopt het hart van de protestcampagne van de Moslimbroeders. In de noordelijke Sinaï schoten onbekende mannen zaterdag een koptische priester dood. De moord vond op klaarlichte dag plaats op een markt, waar de geestelijke boodschappen deed.

Sinds de afzetting van president Morsi moet de christelijke minderheid in Egypte het geregeld ontgelden. Veel aanhangers van de president betichten de kopten ervan de val van de president op touw te hebben gezet.

© Novum 2013
caïro
egypte
arabische lente
morsi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?