Marokko: 20.000 landgenoten prostituee in Arabische landen

marokko
267
8 jul '13
Een Marokkaanse Liga voor Burgerschap en Mensenrechten heeft zorgwekkende cijfers vrijgegeven.

Driss Sadrawi is de voorzitter van de organisatie en schetst een zorgwekkend beeld over mensenhandel in Marokko. Er zouden ongeveer 20.000 Marokkaanse prostituees op de Arabische markt aanwezig zijn. veel van deze prostituees zijn minderjarige meisjes. Uit het rapport blijkt dat dat maar liefst 70% van de Marokkanen die naar Golflanden emigreren in de prostitutie belanden.

Vaak worden de vrouwen door gespecialiseerde bendes gedwongen om hun lichamen te verkopen. Jaren geleden was maar liefst de helft van de toeristen in Marokko afkomstig uit Golflanden. Deze mannen zijn in Marokko vooral op zoek naar vrouwen. De Marokkaanse prostituee begon tientallen jaren aan populariteit te winnen waardoor speciale netwerken ontstonden om grof geld te verdienen aan de mensenhandel.

Deze groep vrouwen is anno 2013 een heus handelsmerk geworden in de Golf, waar veel mannen Marokkaanse vrouwen als 'potentiële prostituees' beschouwen. Verschillende organisaties luidden de noodklok maar dat leidde nog niet tot concrete maatregelen.

© Redactie 2013
marokko
prostitutie
golf
arabische wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi