Orthodoxe joden bekogelen joodse vrouwen met eieren

buitenland
52
8 jul '13
Een groep liberale joodse vrouwen is er maandag niet in geslaagd een gebedsdienst bij de Klaagmuur in Jeruzalem te houden.

Protest van orthodoxe mannen en de massale aanwezigheid van biddende mannen bij de Klaagmuur maakte dat onmogelijk, zei de politie. De actiegroep Women of the Wall zei dat de politie haar leden ervan heeft weerhouden bij de Klaagmuur in gebed voor te gaan en dat de vrouwen toen maar op het aangrenzende plein zijn gaan bidden.

De vrouwen droegen een talliet - een gebedsmantel - en wilden in gebed voorgaan, iets wat volgens orthodoxe joden aan mannen is voorbehouden. Women of the Wall betichtte de politie ervan de kant van de woedende orthodoxen te hebben gekozen. Politiewoordvoerder Micky Rosenfeld zei dat getracht was de vrouwen te beschermen, maar dat er geen doorkomen aan was.

Orthodoxe mannen bekogelden de vrouwen met eieren en ook werd een fles water naar hen gegooid. Drie betogers zijn door de politie gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde, zei Rosenfeld.

© Novum 2013
joden
klaagmuur
jeruzalem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?