Profclubs houden rekening met vastende Marokkanen

sport
33
9 jul '13
Eredivisieclubs houden rekening met spelers die dinsdag aan ramadan beginnen.

In de vastenmaand mogen moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten en drinken. Dat is behoorlijk afzien voor moslimvoetballers, die in voorbereiding zijn op het komende eredivisieseizoen. De spelers worden indien nodig ontzien op trainingen.

Brahim Darri en Adnane Tighadouini
Vitesse heeft met Brahim Darri en Adnane Tighadouini twee spelers in de selectie die aan de ramadan doen. "Vitesse respecteert de geloofsovertuiging van de spelers. Met dit warme weer wordt goed bekeken of het verantwoord is om zware inspanningen te leveren. Ze zijn in principe allebei beschikbaar voor de selectie, tenzij de medische staf anders beslist", laat een woordvoerder van de Arnhemse club weten.

Op wedstrijddagen eten en drinken Darri en Tighadouini, beiden van Marokkaanse afkomst, wel. Die 'schade' moeten ze dan later inhalen.

Dat betekent dat de ramadan, die op 8 augustus eindigt, voor hen nog langer duurt. Op sportief gebied kan het vasten wel nadelig uitpakken. "Brahim en Adnane lopen bij eventuele afwezigheid het risico dat andere spelers hun kans grijpen", aldus Vitesse.

Adam Maher
Adam Maher geeft 'zijn eigen invulling aan ramadan', zegt een woordvoerder van PSV. Hij gaat niet in op het eetschema van de in Marokko geboren Oranje-international. "Ramadan in de zomer betekent extra lange dagen voor de spelers. Er wordt altijd veelvuldig met de staf overlegd over spelers die vasten." De woordvoerder geeft aan dat ramadan in voorgaande jaren, met onder meer Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati, een grotere rol speelde in de kleedkamer.

Mohamed el Makrini
Promovendus Cambuur heeft met aanvoerder Mohamed el Makrini, van Marokkaanse komaf, ook een speler die een maand gaat vasten. "De technische staf houdt hier zo veel mogelijk rekening mee. Dit gaat allemaal in overleg met de speler. Hij moet hierin zelf aangeven waar zijn grenzen liggen en de staf zal hem dan indien nodig ontzien", laat een woordvoerder van Cambuur weten.

© Novum 2013
ramadan 2013
marokkanen
vitesse
psv
cambuur leeuwarden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi