Bloederig begin Ramadan in Irak

buitenland
6
11 jul '13
Bij een golf aanslagen in Irak zijn woensdagavond en donderdag aan het begin van de vastenmaand ramadan zeker zestien doden en tientallen gewonden gevallen.

Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Veertien doden vielen woensdagavond bij aanvallen op een controlepost van het leger en een wachtpost van de politie bij een oliepijpleiding in de omgeving van Barwana, 220 kilometer ten noordwesten van Bagdad. Donderdagochtend volgde een aanval op het politiebureau in Ramadi, 115 kilometer ten westen van Bagdad. Daarbij vielen twee doden.

Militanten raakten later op de dag slaags met veiligheidstroepen bij het politiebureau in Fallujah. Hier vielen drie gewonden. In Tuz Khormato ging een autobom af waarbij dertig mensen gewond raakten. Een autobom die ontplofte in een dorp bij Kirkuk zorgde voor zeven gewonden.

Sinds 1 april zijn er in Irak minstens 2600 doden gevallen bij aanslagen. Gevreesd wordt voor een terugkeer van de burgeroorlog tussen sjiieten en soennieten. De sjiieten hebben de macht, de soennieten voelen zich achtergesteld.

© Novum 2013
irak
ramadan 2013
fallujah
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?