Wilders: islam groter probleem dan crisis

algemeen
131
14 jul '13
Wilders ziet ondanks de aanhoudende economische crisis de islam als het grootste probleem van Nederland.

Dat probleem wordt alleen maar groter, zegt hij zondag in een interview met nu.nl. "Natuurlijk is het nu de economische crisis waar mensen zich zorgen om maken. Maar de islam, vergist u niet, is het grootste probleem van ons land." Wilders maakt zich bijvoorbeeld zorgen over jihadisten die naar Syrië vertrekken en bij terugkeer mogelijk een aanslag willen plegen in Nederland.

Volgens hem zijn ze 'als ze terugkomen tot op het bot gemotiveerd'. "We zullen er voor blijven knokken dat we een Nederland krijgen zonder islam." Volgens de PVV-leider is het nooit verkeerd om de waarheid te vertellen. "Veel politici hebben het daar liever niet over. Maar de gewone Nederlander ziet iedere dag dat de aanwezigheid van Marokkaanse jeugd tot ellende en geweld leidt, tot diefstal en in elkaar slaan. De problemen onder het tapijt schuiven, zo hebben we geleerd, werkt niet", aldus Wilders.

In het interview hekelt Wilders nogmaals het tweede kabinet Rutte. Hij typeert de eerste maanden van het kabinet als 'een regelrechte ramp'. "Rutte heeft Nederland kapotgemaakt. Dat neem ik hem ook echt kwalijk, ik ben daar oprecht boos over."

© Novum 2013
islam
geert wilders
moslims
marokkanen
crisis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?