Celstraf voor kinderen meenemen naar Marokko

marokko
20
15 jul '13
Een man nam zijn kinderen in 2010 mee naar Marokko zonder dat hun moeder daarvan wist.

Trouw meldt dat de 37-jarige man daarvoor drie jaar celstraf kreeg opgelegd van het gerechtshof. Daarvan is één jaar voorwaardelijk. De Marokkaanse man nam in september 2010 zijn kinderen mee naar Marokko. Daar verbleef hij vervolgens 20 maanden in het huis van zijn ouders in het Noord-Afrikaans land. Het gezin kwam onlangs terug waarna de man zijn daden moest verantwoorden in de rechtbank.

De verdediging haalde als reden 'psychische overmacht' naar voren maar daar wilde het hof niets van weten. De rechters die de zaak moesten behandelen stellen dat de man het leven van de kinderen en hun moeder ernstig verstoorde en heeft ontwricht door hen naar Marokko mee te nemen en daar voor langere tijd te wonen.

Naast het onttrekken aan het gezag van de moeder kreeg hij ook een straf voor de mishandeling van zijn vrouw. De man was nog in beroep gegaan tegen een soortgelijk vonnis. In hoger beroep eiste het OM een straf van 4 jaar waarvan een voorwaardelijk. De rechter besloot echter dat drie jaar en één jaar voorwaardelijk passender is.

© Redactie 2013
marokko
nederland
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?