Kerk boos om abortuskliniek als buren

algemeen
11
17 jul '13
Een abortuskliniek in Houten opent dit najaar haar deuren naast een gereformeerde kerk.

Voor de komst van de kliniek is geen vergunning nodig, omdat het bestemmingsplan de kliniek toestaat. De gemeente bevestigt woensdag berichtgeving van de Volkskrant hierover. De kerk en christelijke politieke partijen zijn niet blij met de kliniek.

Toen de Utrechtse gemeente de vergunningsaanvraag toetste, bleek dat een vergunning helemaal niet nodig was. "Het bestemmingsplan staat zorginstellingen toe zich in het gebied te vestigen. Er zijn daar bijvoorbeeld ook fysiotherapeuten", zegt Jeroen Pater, woordvoerder van het college van burgemeester en wethouders.

Het bestuur van de gereformeerde Eskol-kerk is niet blij met de komst van de CASA-kliniek voor anticonceptie, seksualiteit en abortus, maar gaat geen actie voeren. "Op grond van de bijbel zijn we niet blij met welke abortuskliniek dan ook, maar protestacties liggen niet in de lijn van de gereformeerde gemeente", zegt kerkwoordvoerder Mark van Kranenburg tegenover de Volkskrant.

Omdat er geen vergunning nodig is hoeft de politiek geen goedkeuring te verlenen aan de komst van de kliniek. De SGP, ChristenUnie en CDA, samen goed voor een derde van raadszetels, hebben schriftelijke vragen gesteld. "Om extra duidelijkheid te verschaffen hebben we aangeboden om met deze partijen in gesprek te gaan. Daar heeft de SGP al positief op gereageerd", vertelt Pater.

© Novum 2013
houten
abortus
kerk
christendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi