Dood nummer 2 Al-Qaida voor zoveelste keer gemeld

buitenland
2
17 jul '13
De nummer 2 van Al-Qaida, Saeed al-Shihri, is in Jemen gedood bij een aanval met een Amerikaanse drone.

Dat heeft de Jemenitische tak van Al-Qaida woensdag gemeld. Wanneer dat is gebeurd werd niet gezegd, maar Jemenitische veiligheidsfunctionarissen zeiden dat Al-Shihri is overleden aan de verwondingen die hij al in november vorig jaar opliep bij een droneaanval. In januari en in september vorig jaar werd ook al gemeld dat Al-Shihri was omgekomen bij een Amerikaanse aanval.

Op internet verscheen woensdag een video waarin de theoloog van Al-Qaida in Jemen, Ibrahim Al-Robaish, Al-Shihri herdenkt. Hij zegt dat Al-Shihri werd getroffen toen hij in de provincie Saadah aan het bellen was met zijn mobiel. De uit Saudi-Arabië afkomstige Al-Shihri, ook bekend als Abu Sufyan al-Azdi, vocht in Afghanistan en zat zes jaar vast in Guantanamo.

In 2007 keerde hij terug naar Saudi-Arabië en later week hij uit naar Jemen, om zich aan te sluiten bij Al-Qaida op het Arabische Schiereiland, zoals de Jemenitische tak van het terreurnetwerk heet. In april verscheen op internet een van de laatste video's waarin hij is te zien. Hij haalt daarin hard uit naar Saudi-Arabië, omdat de Verenigde Staten vanaf bases in dat land droneaanvallen mogen uitvoeren.

© Novum 2013
al-qaida
saeed al shihri
jemen
droneaanval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi