Juli breekt mogelijk droogterecord

algemeen
3
17 jul '13
De maand juli kan het uit 1921 stammende droogterecord gaan breken.

Dat jaar viel in juli in De Bilt 11,4 millimeter neerslag. Tot nu toe is deze maand 8,3 millimeter neerslag gemeten, meldt weeronline.nl woensdag. Voorlopig lijkt het droge weer aan te houden. Pas vanaf volgende week donderdag neemt de kans op regen weer iets toe, zegt een woordvoerder. "Het gaat dan waarschijnlijk om wat lokale buitjes."

Een woordvoerder van LTO Nederland kon woensdag niet aangeven of het droge weer al tot overlast leidt voor boeren. Verschillende waterschappen hebben een verbod ingesteld op het gebruik van oppervlaktewater voor het sproeien van akkers en weilanden. Dit is onder meer het geval in delen van Limburg en Noord-Brabant.

Het risico op natuurbranden is volgens de veiligheidsregio's nog niet heel groot, zo valt op te maken uit de website natuurbrandgevaar.nl. In de provincie Noord-Holland geldt momenteel code geel, wat inhoudt dat het droger aan het worden is in de natuur. In de overige provincies is het risico op een natuurbrand minimaal.

De temperatuur blijft de komende dagen zomers. Volgende week stijgt het kwik lokaal mogelijk tot boven de 30 graden. "Er is zelfs een theoretische kans op een lokale hittegolf." Daarvoor moet de wind wel naar het oosten draaien. De kans dat dat gebeurt is zo'n vijftig procent.

© Novum 2013
het weer
juli
ramadan 2013
lto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi