Legerchef Egypte: ga straat op in strijd tegen 'geweld en terrorisme'

buitenland
32
24 jul '13
Egyptenaren moeten vooral de straat op gaan om het leger te steunen, zo wil legerchef El-Sissi.

De Egyptische legerchef, generaal Abdel-Fattah El-Sissi, heeft de Egyptenaren opgeroepen massaal de straat op te gaan om hun steun aan het leger te betuigen in de strijd tegen 'het geweld en het terrorisme'. El-Sissi, die leiding gaf aan de machtsgreep die de islamistische president Mohammed Morsi ten val bracht, hoopt op een massale steunbetuiging vrijdag.

Morsi werd op 3 juli afgezet na vier dagen van massaprotesten tegen zijn regime. Leden van de Moslimbroederschap en andere aanhangers van Morsi zijn sindsdien dagelijks in Caïro de straat opgegaan om zijn terugkeer als president te eisen. Het is daarbij steeds vaker tot bloedige confrontaties met Morsi's tegenstanders gekomen, waarbij doden zijn gevallen. Moslimextremisten hebben sinds Morsi's val ook hun aanvallen op leger en politie in de noordelijke Sinaï opgevoerd.

Ook het geweld daar lijkt steeds verder te escaleren. El-Sissi verwees duidelijk naar deze ontwikkelingen met zijn mededeling dat het leger en de politie een campagne voeren tegen geweld en terrorisme en dat zij zich daarbij voluit gesteund willen voelen door het volk.

© Novum 2013
egypte
morsi
el sissi
moslimbroederschap
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?