3-jarige Amir onder schot gehouden om speelgoedgeweer

algemeen
164
24 jul '13
Een Tilburgs gezin wist niet wat ze meemaakten toen ze in Amsterdam werden klemgereden door de politie.

De driejarige zoon van het stel won vrijdagavond een speelgoedgeweertje en stak dat zaterdag uit het raam van een rijdende auto. Kort daarna werden de Tilburgers door zes politiewagens met veel bombarie klemgereden. Via megafoons sommeerde de politie het gezin vervolgens uit te stappen, te knielen en de handen in de nek te houden. Anwar Chakir is een Tilburgse bestuurder en moest dit met zijn gezin meemaken.

De politie kon na het zien van het speelgoedgeweertje niets anders doen dan toegeven dat er een misverstand plaatsvond. In het Brabants Dagblad deed het gezin hun verhaal. 'Ik hoop niet dat mijn zoontje zoiets ooit nog moet meemaken', zegt Anwar. Ook meldde de familie dat ze een klacht gaan indienen. Daarbij kunnen ze op steun rekenen van de Bond van Wetsovertreders. 

De bond noemt het optreden van de politie zelfs absurd, meldt het Brabants Dagblad. De politie had in hun ogen een gezond verstand moeten gebruiken en vooral niet achter de ambtsinstructies verschuilen. De politie had onder meer zelf onderzoek moeten doen en niet afgaan op de getuigenis van een burger. Ook is het volstrekt verwerpelijk dat de politie geen rekening houdt met kinderen en een zwangere vrouw in een voertuig.

© Redactie 2013
tilburg
amsterdam
anwar chakir
amir chakir
politie
blunder
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?