Hezbollah: Europa zwicht voor Israël en VS

buitenland
0
25 jul '13
De beslissing van de Europese Unie om de militaire tak van Hezbollah op de Europese terreurlijst te plaatsen is 'waardeloos'.

Dat heeft Hezbollah-leider Sheik Hassan Nasrallah woensdag gezegd. Hij beschuldigt de EU ervan te zijn gezwicht voor de wil van de Verenigde Staten en Israël. "Ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat dit een soevereine Europese beslissing was, maar eerder een beslissing die is opgelegd", zei Nasrallah vanuit Beiroet. "Europa is niet overtuigd, maar heeft toegegeven aan de wensen van de Amerikanen en de Israëliërs."

Nasrallah zei dat het besluit de EU-landen handlangers maakt van Israël. "Deze landen bieden Israël rugdekking voor agressie tegen Libanon", zei hij. Plaatsing op de terreurlijst houdt in dat de bezittingen van leden van de militaire tak van Hezbollah worden bevroren en dat ze een reisverbod krijgen. Nasrallah bespotte de maatregelen. Hezbollah-leden gaan volgens hem 'echt niet op vakantie naar Sardinië'.

Hij ontkende bovendien dat zij geld hebben gestald bij Europese banken. "Jullie bereiken niets anders met deze beslissing dan mislukkingen en teleurstellingen."

© Novum 2013
hezbollah
lebanon
hassan nasrallah
europa
vs
israël
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?