Miljoen Marokkaanse buitenlanders in Marokko voor vakantie

marokko
24
30 jul '13
Sinds de lancering van het verwelkomingsprogramma van de Marokkaanse regering op 5 juni zijn één miljoen Marokkogangers ontvangen.

Dat meldde het hoofd van de regering Abdelilah Benkirane maandag na een vraag tijdens de maandelijkse vergadering van het Huis van Afgevaardigden. Door de crisis in de politiek boycotte de oppositie deze zitting. Benkirane liet weten dat de tweede fase van het speciale programma is ingegaan nu het eind van de Ramadan nadert en veel Marokkanen naar Marokko gaan voor het Suikerfeest.

Boot
Om de Marokkanen goed te ontvangen heeft Marokko op verschillende niveaus maatregelen genomen om het systeem vlotter te laten functioneren, zegt Benkirane. Zo zijn er meer schepen ingezet die dagelijks 78 keer tussen Marokko en Spanje varen.

Hierdoor kunnen dagelijks 72.500 passagiers en 21.500 auto's de oversteek maken. Dat betekende een stijging van 12% ten opzichte van vorig jaar, aldus de premier.

Vliegtuig
Voor vervoer door de lucht zegt Benkirane dat het aantal luchtvaartmaatschappijen die naar Marokko vliegen ook is gestegen. Zo zijn er wekelijks 1319 ritten naar 14 verschillende steden in Marokko, een aanzienlijke stijging van 21,1%.
50% van deze vluchten komen uit Britse luchthavens terwijl in totaal 80% uit Europa komt en 10% uit Afrika. Andere werelddelen vormen het restant. 

Veiligheid
Op de vraag wat Marokko heeft gedaan om de veiligheid te garanderen zei Benkirane dat er een nieuw centrum is geopend in Algeciras en dat er 2960 personen van veiligheidsdiensten zijn ingezet om de massale intocht veilig te laten verlopen. Ook herinnerde hij eraan dat lokale diensten de ondersteuning krijgen van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit. Deze stichting heeft 400 leden ingezet voor de maatschappelijke ondersteuning van Marokkanen.

Ook zijn er 16 ontvangstruimtes opgezet in Marokko met honderden zorgverleners voor vakantiegangers die dat nodig hebben. Op de Marokkaanse wegen mobiliseerde de stichting 257 ambulances, 34 opvanghuizen en 232 respons-eenheden op een route van 3578 kilometer, aldus Achnoo.

© Redactie 2013
marokko
vakantie
buitenland
abdelilah benkirane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?