Woede om koninklijke gratie voor pedofiel in Marokko

marokko
84
1 aug '13
Een pedofiel die nog tientallen jaren in de een gevangenis in Marokko moet doorbrengen valt onder het Koninklijk pardon.

Eerder werd bekend dat koning Mohammed VI 48 Spanjaarden gratie verleent ter gelegenheid van de Dag van de Troon. Ook koning Juan Carlos heeft een vinger in de pap met de vrijlating nadat hij tijdens een officieel bezoek de koning van Marokko opriep om de Spanjaarden vrij te laten. Een van de gratieontvangers is een Spaanse pedofiel die in Kenitra werd veroordeeld tot dertig jaar celstraf voor het seksueel misbruiken van elf minderjarige jongens en meisjes.

Deze kinderen zouden tussen de 4 en 15 jaar zijn, meldt Amazightimes. De vrijlating van de pedofiel zorgt voor de nodige woede bij burgers en organisaties. Hamid Krairi is bestuurslid van de Vereniging voor Marokkaanse Mensenrechten en stelt dat de pedofiel geen recht heeft op gratie omdat hij pas 18 maanden achter slot en grendel zit. Slachtoffers krijgen bovendien nog een schadevergoeding van de pedo.

Op social media is veel ophef ontstaan onder Marokkanen en roepen dan ook op om de beslissing terug te draaien en de pedofiel terug te stoppen waar hij hoort: ver van alle kinderen in een donkere cel. Op Facebook is een pagina geopend die oproept om op 2 augustus te gaan protesteren tegen het besluit. Hoewel de zaak veel emotie oproept lijkt het om een blunder te gaan gezien de Marokkaanse regering harder wil optreden tegen pedofielen.

Zwaardere vonnissen met onder andere langere celstraffen is een van de maatregelen. De autoriteiten hebben nog niet gereageerd.

© Redactie 2013
marokko
pedofiel
pedofilie
kenitra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?