Hoger beroep tegen straf moeder voor doden dochter Mirjam Abarkan

algemeen
77
5 aug '13
Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak van de vrouw uit IJsselstein die haar 16-jarige dochter Mirjam in januari doodstak.

Justitie vindt de straf van drie jaar cel die de rechtbank de 43-jarige vrouw oplegde te laag. Het OM had zeven jaar cel tegen de vrouw geëist. Chahira ben M. stak haar dochter Mirjam Abarkan in januari in hun woning in IJsselstein dood tijdens een ruzie. Volgens de rechtbank in Utrecht deed ze dat in een 'gemoedsopwelling'. De straf die ze kreeg viel onder meer lager uit dan de eis omdat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is.

Ook woog voor de rechtbank mee dat de andere kinderen van de vrouw hun moeder niets verwijten. Justitie vindt dat het vonnis geen recht doet aan de ernst van het feit. De moeder heeft de levensgevaarlijke situatie die tot het fatale steken heeft geleid zelf gecreëerd, aldus het OM maandag. De officier van justitie wil daarom dat het hof zich over de zaak buigt.

Ben M. gaat zelf niet in hoger beroep, zo liet haar advocaat Willem Jan Ausma eerder al weten. Volgens hem is ze erg opgelucht.

© Novum 2013
om
mirjam abarkan
chahira ben m
willem jan ausma
ijsselstein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?