Nederlandse burgemeester vervolgd om corruptie

algemeen
1
7 aug '13
Oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermans (VVD) wordt vervolgd wegens ambtelijke corruptie.

Hij moet zich volgende maand voor de rechter verantwoorden, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag na berichtgeving in de Limburgse kranten. Offermans zou bij de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond informatie hebben gekregen van toenmalig wethouder Jos van Rey (VVD), die in de vertrouwenscommissie zat die de procedure uitvoerde.

Offermans werd uiteindelijk ook voorgedragen als nieuwe burgemeester. De zaak kwam aan het licht toen de woning van Van Rey en zijn werkkamer in het stadhuis werden doorzocht. Daarop trok Offermans zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap. Ook stapte hij op als burgemeester van Meerssen en als voorzitter van de VVD in Limburg.

Van Rey trad af als wethouder en senator. Hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht. Het strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt nog. De zaak van Offermans wordt maandag 9 september inhoudelijk behandeld bij de rechtbank in Rotterdam.

© Novum 2013
ricardo offermans
burgemeester
om
van rey
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?