Whatsapp gaat voor gesproken berichten

algemeen
11
7 aug '13
Het versturen van gesproken berichten krijgt een belangrijkere rol in Whatsapp.

In de nieuwste versie van de berichtenapp kunnen gebruikers met één druk op de knop een bericht inspreken en verzenden. De functionaliteit komt woensdag beschikbaar op alle platforms die Whatsapp ondersteunt, zo meldt het bedrijf op zijn weblog.

"Het moet ontzettend gemakkelijk zijn om een bericht op te nemen", zei topman en medeoprichter Jan Koum tegen het techweblog All Things Digital over de nieuwe functionaliteit. Op telefoons met een aanraakscherm, zoals iPhones en Android-telefoons, kunnen gebruikers een bericht inspreken door een knop op het scherm te blijven indrukken.

Het bericht wordt verstuurd zodra de knop wordt losgelaten. Wie een bericht toch niet wil versturen, beweegt zijn vinger naar het midden van het scherm. Op telefoons met een toetsenbord, zoals sommige modellen van Blackberry en Nokia, wordt het opnemen en annuleren op een andere manier vormgegeven.

De duur van de opnames kent geen tijdslimiet. Na het beluisteren van een ontvangen bericht kan de verzender zien dat het bericht is beluisterd. Op sommige besturingssystemen komt de nieuwe functionaliteit in de loop van woensdag vanzelf beschikbaar. Bij andere systemen moet Whatsapp eerst worden bijgewerkt naar een nieuwe versie.

Whatsapp is een van de populairste berichtenapps met wereldwijd driehonderd miljoen gebruikers. In sommige landen, waaronder Spanje en Duitsland, heeft het een marktaandeel van meer dan negentig procent. De app is beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone, Nokia en Blackberry.

© Novum 2013
whatsapp
android
apple
iphone
mobiele telefonie
jan koum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi