Feyenoord is Leonardo spuugzat

sport
0
9 jan '02

Vrijdag 4 januari hadden ze in Rotterdam moeten zijn. De Brazilianen Leonardo en Tininho hebben zich echter nog niet gemeld bij hun werkgever Feyenoord. Vooral de grillen van Leonardo is de Rotterdamse club meer dan zat.

"Je eerst ziek melden, vervolgens gewoon uit eten gaan met een vriend en daarna niet op de afgesproken tijd terugkeren van vakantie, dat kán ik gewoon niet tolereren", vertelt Feyenoord-coach Bert van Marwijk in het Algemeen Dagblad. "Ik maak me volstrekt ongeloofwaardig indien ik hem nu nog de hand boven het hoofd houd."

Feyenoord heeft al weken niets meer vernomen van de twee Brazilianen. "We hebben kunnen achterhalen dat Tininho bij het bespreken van zijn reis de terugvlucht heeft geboekt op 10 januari. Die arriveert vermoedelijk dus donderdag. Leonardo pas drie dagen later, want hij staat voor de 13de op de passagierslijst", aldus Feyenoord-manager Hans Hagelstein in het Algemeen Dagblad.

"Hij zal echt met een heel sterk verhaal moeten komen om dit goed te praten", benadrukt Jan Swart, woordvoerder van voorzitter Jorien van den Herik. "We wachten eerst zijn verklaring af voor we verdere maatregelen nemen. Dat lijkt me wel zo netjes."
Laybutt

Een speler zal Feyenoord vandaag verlaten. De Australische centrale verdediger Stephen Laybutt verlaat de club uit Rotterdam om sportieve redenen. In zijn vaderland gaat hij op zoek naar een nieuwe club.

"Laybutt komt bij Feyenoord niet aan voetballen toe en hij is bang dat dit ten koste gaat van zijn ontwikkeling als voetballer", meldt Baan op de officiële website van Feyenoord. "We hebben in goed overleg besloten dat het voor hem beter is terug te keren naar Australië", aldus technisch directeur Rob Baan van Feyenoord.

Laybutt kwam in de zomer van 2000 samen met zijn landgenoot Brett Emerton naar Feyenoord. Terwijl Emerton geregeld in de basis van de Rotterdamse ploeg mocht opdraven, moest Laybutt vanaf de bank of tribune toekijken. Uiteindelijk werd hij daarom uitgeleend aan het Noorse Lyn Oslo.

Na het einde van de Noorse competitie keerde de Australiër terug naar Rotterdam, waar hij inmiddels helemaal overbodig was geworden vanwege de ontwikkeling van de jeugdige Sprockel en Loovens. Daarop trok Laybutt zijn conclusie

Bron: © NU.nl

© MAROKKO.NL 2002

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi